torstai 15. tammikuuta 2015

Olipa kerran torstai

Olipa kerran torstai...

Nythän on niin, että meidän on tarkoitus suorittaa ompeluharjoittelu Barcelonassa. Tarina alkoi jo ensimmäisenä opiskeluvuonna Omnian vaatetusompelijalinjalla, kun kävi ilmi, että on mahdollista päästä ulkomaille työharjoitteluun. Barcelona tuntui kiinnostavalta kohteelta. Koululla oli yksi kontakti kyseiseen kaupunkiin ja onnekkaina pupuina pääsimme molemmat töihin tuohon samaan ateljeehen.

Teimme pitkin syksyä järjestelyjä työharjoittelua varten ja tammikuun puolessa välissä matkasimme Suomen kylmyydestä Espanjan lämpöön (vertaa -15°C ja +15°C :)).
Parina ensimmäisenä päivänä inspiroiduimme ja tunnelmoimme kaupunkia, kunnes koitti tapaaminen Ruthin kanssa hänen liikkeessään. Liike nimeltä Erase una vez... (=Olipa kerran...) sijaitsee Graciassa, joka on hyvin eläväinen kaupunginosa pikkuputiikkeineen ja kahviloineen.
Tunnelma oli satumainen ja vaatteet hentoja ja romanttisia tylleineen ja pastellinsävyineen.

Ruth otti meidät erittäin lämpimästi vastaan ja keskustelimme hiukan harjoittelun luonteesta. Useita tilauksia oli työn alla, joten Ruthin ohjauksella pääsimme heti töihin. Leikkuupöydälle oli valmiiksi aseteltu kerroksittain kankaita hääpuvun yläosan leikkuuta varten: leikkaamaton kaava, pehmeä tylli, pari kerrosta hentoa puuvillaa sekä alimpana kaavapaperi ohjaamassa leikkuuta (paperi-kangasX3-paperi). Olimme hieman hämmentyneitä, että näiden kerrosten päälle aseteltiin leikkaamaton kaava. Toisaalta tässä on se etu, että kapeat kaavanosat pysyvät oikeassa asennossa kankaisiin nähden. Leikkuu sujui tällä tekniikalla nopeasti ja saimme hämmennyksestä huolimatta kappaleet hyvin leikattua.

Sitten tiemme erosivat...

Chrisse: Ruth pyysi, että suurentaisin  lasten (1-vuotiaille tarkoitetun) lierihatun kaavaa hiukan suuremmaksi, joten ryhdyin tarkastelemaan hatun mittasuhteita. Tein uusien kaavojen pohjalta protoversion, jota Ruth aikoo sovittaa pojalleen. Jatkan työskentelyä hatun parissa, kun sovitus on tehty.

Tia: Pääsin leikkaamaan helman hääpukuun, jonka sovitus olisi päivän kuluttua.
Valtasin leikkuupöydän kaavapapereilla ja neljällä kerroksella kangasta. Ruth auttoi ja teki myös lennossa kaavamuutoksia vyötärön kohdalle. Coolest!

Tästä on hyvä jatkaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti